"Tijd voor een filmavond."

Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis is een snelle, eenvoudige chili waar we een zak nacho’s bij doen. Daar gaat gesmolten kaas over en allerlei groenten als garnituur. Voor de afwerking kan je zure room en avocad naar wens toevoegen. Als je een vleeseter bent, kan je dit er ook bijvoegen. Melissa haar voorkeur gaat uit naar lamsvlees. Af en toe mag je een keer zondigen, en deze nacho’s zijn daar de perfecte snack voor.
Hieronder kan je de volledige lijst met ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.

Nachoschotel met lamsvlees
TYPE RECEPT: Snack
DIEET INFO: Fastfood
INGREDIËNTEN: 1 persoon
VOORBEREIDING: 45 min. KOOKTIJD: 5 min. KLAAR IN: 50 min.
INGREDIËNTEN | BEREIDINGSWIIJZE |
---|---|
100 gr lamsvlees | Verwarm de oven voor tot 180°C. |
60 gr rode bonen | Pel de ui en de look. Snipper ze fijn en plet de look. |
50 gr naturel nacho’s | Verhit een scheut olijfolie in een wok of andere grote pan. Fruit de ui glazig. Voeg er de look aan toe en laat mee stoven. |
25 gr gemalen kaas | Kruid met komijn, chilipoeder en paprikapoeder en laat even stoven zodat de kruiden hun smaak afgeven. |
½ tomaat | Doe het lamsvlees erbij tot het mals gebakken is. |
35 gr maïs | Giet de rode bonen in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze mee in de wok/pan. |
¼ ui | Voeg de zure room toe en laat een paar minuten sudderen. |
¼ teentje look | Doe de nacho’s in een grote ovenvaste schaal en stort er de chili over. Bestrooi met gemalen kaas. |
¼ bussel lente-ui | Zet de schaal 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. |
½ eetlepel olijven | Snipper de lente-ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de maïs uitlekken in een vergiet. Hak de olijven fijn en snijd de chilipeper in stukjes. |
1 chilipeper | Haal de schaal uit de oven en bestrooi met het garnituur en een beetje verse koriander. |
5 cl zure room | |
Enkele takjes verse koriander | |
Scheutje olijfolie | |
¼ komijn | |
½ koffielepel chilipoeder | |
½ koffielepel paprikapoeder |
Toon ons je recreatie (of eigen versie) van dit heerlijk recept en gebruik de hashtag #reviverecipes om kans te maken op een featuring op onze socials.